Płocki Okręgowy Związek Piłki Nożnej nformuje, iż Zarząd POZPN powołał skład
Wydziału ds. Bezpieczeństwa na obiektach piłkarskich POZPN.
Poniżej przedstawiam skład Wydziału d/s Bezpieczeństwa na obiektach sportowych
na kadencję 4 letnią:
• LEDZION Marek – Przewodniczący WB
• GOŚCINIAK Ludwik – Członek / Sekretarz WB
• SOBCZAK Leszek – Członek WB
W związku z inauguracją rozgrywek piłkarskich w sezonie 2016/2017
Wydział ds. Bezpieczeństwa na Obiektach Piłkarskich Płockiego Okręgowego
Związku Piłki Nożnej, zawraca się z prośbą do wszystkich organizatorów
zawodów o przygotowanie dokumentów (forma teczki) z dokumentacją do
wglądu dla Delegatów ds. Bezpieczeństwa, którzy będą kierowani do
udziału w meczach Ligi Okręgowej oraz klas niższych w ramach rozgrywek
organizowanych przez Płocki Okręgowy Związek Piłki Nożnej. Dokumentacja
powinna zawierać:
1. Dane osoby odpowiedzialnej za
bezpieczeństwo podczas trwania zawodów.
2. Dane kierownika z zewnętrznej służby w przypadku zabezpieczenia
zawodów.
3. Wypełnioną informacje organizatora zawodów z poprzednich zawodów na
których
obecny był Obserwator/Delegat (wzór poniżej w załącznik).
4. W przypadku imprezy masowej, zezwolenie wydane przez uprawniony
organ.
Ponad to, przypomina się, iż osoba odpowiedzialna za porządek na
obiekcie nie może łączyć swoich funkcji z innym obowiązkami w zakresie
organizacji meczu.
Mając powyższe na uwadze, prosimy o zastosowanie się do ww. wytycznych
Wydziału ds. Bezpieczeństwa POZPN. W przypadku pytań prosimy o kontakt
z przewodniczącym Wydział ds. Bezpieczeństwa POZPN Panem Markiem
Ledzionem pod nr telefonu: 608 792 714 lub przesyłanie informacji na
e-mail: wydzial_bezpieczenstwa@pozpn.plo.pl
Nadmieniamy, iż organizator meczu zgodnie z regulaminem Mazowieckiego
ZPN powinien zapewnić obecność podczas meczu:
• Klasa Okręgowa: 4 przedstawicieli służb klubowych ubranych w
kamizelki
• Klasa A: 3 przedstawicieli służb klubowych ubranych w kamizelki
• Klasa B: 2 przedstawicieli służb klubowych ubranych w kamizelki
Informacja organizatora zawodów ->
pobierz
|